Pirkanmaan alueellinen pandemiatyöryhmä kokoontui 12.1.2021 ja piti voimassa aiemmat suositukset sisäliikuntaa koskien. Sisäliikuntapaikat suositellaan muuten pidettäväksi kiinni eli sisäliikuntaa ei suositella, mutta alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta on mahdollista korkeintaan 10 henkilön ryhmissä Aluehallintoviraston kokoontumissuosituksen mukaisesti. Avin suositus on voimassa tässä vaiheessa 8.2.2021 asti.

Sulkasetin johtokunta on päättänyt, että harjoitusvuoroja aloitetaan näiden suositusten rajoissa, jotta mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle pystyttäisiin tarjoamaan liikuntaharrastusta turvallisesti. Aikuisille harjoituksia ei kuitenkaan suositusten vuoksi vielä valitettavasti pystytä tarjoamaan. Käytännössä harjoitusvuorot alkavat suositusten mukaisesti seuraavalla tavalla:

  1. Torstain Kaupin kilpajuniorivuoro, jossa alle 10 osallistujaa, alkoi jo tällä viikolla ja jatkuu ennallaan.
  2. Juniorivuorot, joissa on yli 10 ilmoittautunutta (maanantain Perusryhmä Hervanta, tiistain Perusryhmä Rahola ja perjantain Perusryhmä Koivistonkylä sekä maanantain Kilpajuniorivuoro Rahola) alkavat ensi viikosta (viikko 3) eteenpäin siten, että puolet pelaajista tulee vuorolle joka toinen viikko ja puolet joka toinen viikko. Näin pystytään järjestämään kaikille sulkapalloharrastus alle 10 pelaajan ryhmissä. Vuorojen valmentajat ovat näille vuoroille ilmoittautuneisiin yhteydessä vuorojen jakamisesta ja jaon mukaisista osallistumisviikoista. Tiistain Tenniskeskuksen Perusryhmään on myös yli 10 ilmoittautunutta, mutta tällä vuorolla selvitetään mahdollisuutta käyttää saman hallin perutuilta vuoroilta vapautuneita kenttiä, jotta pystyttäisiin järjestämään alle 10 pelaajan ryhmiä. Tämäkin vuoro alkaisi ensi viikolla (viikko 3). Vuoron valmentaja on ilmoittautuneisiin yhteydessä tarkemmista ohjeista.
  3. Vuorot, joille on ilmoittautunut sekä yli 20-vuotiaita että alle 20-vuotiaita pelaajia (tiistain Kaupin ja perjantain Tenniskeskuksen jatkoryhmät, tiistain Raholan ja torstain Kaupin kilparyhmät sekä keskiviikon Hervannan vuoro aloitteleville aikuisharrastajille ja kehittyneille junioripelaajille), alkavat ensi viikosta (viikko 3) eteenpäin siten, että niihin pääsevät joka viikko mukaan vain alle 20-vuotiaat pelaajat, koska tähän mennessä näille vuoroille ilmoittautuneista pelaajista alle 20-vuotiaita on kaikilla vuoroilla alle 10 hlöä.
  4. Vuorot, joissa olisi mukana vain yli 20-vuotiaita osallistujia eli tiistain Tenniskeskuksen aikuisharrastajavuoro ja maanantain Tenniskeskuksen naisten peliryhmä, perutaan toistaiseksi. Lisäksi tiistain Tenniskeskuksen Perhesulkis, jossa lasten vanhemmat ovat tiivisti mukana, perutaan toistaiseksi.

Nämä käytännöt ovat toistaiseksi voimassa. Jos suositukset muuttuvat ja vaikuttavat vuorojen käytäntöihin tai aikatauluihin, tästä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Harjoitusvuoromaksujen jakamista kahteen osaan selvitettiin, mutta päädyttiin lopulta siihen, että kaikkien vuoromaksulaskujen eräpäivää siirretään maaliskuulle ja suositellaan, että niitä ei nyt vielä maksettaisi. Kun nähdään, kuinka kevät etenee koronatilanteen suhteen ja kuinka paljon harjoitusvuoroja pystytään pitämään, voidaan näihin maksuihin tarvittaessa tehdä alennuksia ennen eräpäivää. Tähän mennessä jo maksettuja harjoitusvuoromaksuja hyvitetään loppukeväästä, kun nähdään, kuinka paljon harjoitusvuoroja järjestyy kevään aikana.

Vuoroilla noudatetaan lisäksi alla olevassa kuvassa näkyviä syksyltä tuttuja turvallisuusohjeita.

Turvallista ja liikunnallista vuoden alkua toivottaen,

Sulkasetin johtokunta