Onko kisakärpänen puraissut? Tällä sivulla on yleistä tietoa kilpailutoimintaan liittyen.

Miten löydän kisoja?

Suomen Sulkapalloliiton (SSuL) sivuilta löydät kauden kilpailukalenterin ja tarkemmat kilpailukutsut. Käytä niitä valitessasi kisoja. Sulkapallolehdessä olevissa tiedoissa saattaa toisinaan olla virheitä, jotka on korjattu netissä olevissa kutsuissa.

>> SSuL – Kilpailukalenteri

Tukeeko seura?

Sulkaset tukee pelaajiensa kisakäyntejä korvaamalla osallistumismaksuja tietyin rajoituksin:

 • Sulkaset kustantaa jäsenmaksun maksaneille seuran jäsenille, jotka eivät käy seuran harjoitusvuoroilla, seuran järjestämät sulkapallokilpailut (esim. Tähtikisat ja Harrastekisat) sekä sulkapallon aikuisten SM-kisat ja nuorten ja seniorien SM-kisat.
 • Harjoitusvuoroille osallistuville ja ikäkausiluokassa 19 tai sitä nuoremmissa ikäluokissa pelaaville juniorijäsenilleen Sulkaset kustantaa kaikki kotimaan sulkapallokilpailujen kilpailuluokat.
 • Harjoitusvuoroille osallistuville aikuisjäsenilleen Sulkaset kustantaa jäsenmaksuun kuuluvien kilpailujen lisäksi 6 kilpailuluokkaa / harjoitusvuoro / kausi (syksy tai kevät), kuitenkin maksimissaan 12 kilpailuluokkaa / kausi.
  • Kilpailuluokalla tarkoitetaan yhtä kaksinpeli- tai (seka)nelinpeliluokkaa.
  • Seura kustantaa ko. kauden 6-12 ensimmäistä luokkaa, joihin pelaaja osallistuu.
  • Jos pelaaja joutuu luovuttamaan kisoissa luokan, johon on ilmoittautunut, tämä lasketaan mukaan seuran kustantamiin luokkiin.
  • Enemmänkin kilpailuja ja kilpailuluokkia voi ja kannustetaan pelaamaan, mutta nämä pelaaja kustantaa itse.
 • Koska kilpailuosallistumismaksujen laskut lähetetään aina pelaajan edustamalle seuralle, Sulkaset laskuttaa mahdolliset em. kisojen ja luokkien lisäksi pelatut luokat pelaajalta kauden (kevät tai syksy) lopussa.
 • Tarvittaessa voi anoa kilpailuosallistumismaksuihin lisätukea seuralta. Anomukset käsitellään seuran johtokunnassa tapauskohtaisesti pelaajan menestyksen ja seuran rahatilanteen mukaan.
 • Näihin käytäntöihin voidaan tehdä jatkossa tarvittaessa muutoksia palautteen ja seuran rahatilanteen mukaan.

Pakollinen kilpailulisenssi?

SSuL: ”Jokaisen suomalaisen SSUL:n jäsenseuran jäsenenä olevan pelaajan, joka osallistuu Suomen Sulkapalloliiton sanktioimaan kilpailuun, on lunastettava kilpailulisenssi ennen kilpailuihin ilmoittautumista. Harrastepelaaja ei tarvitse harrastekilpailussa lisenssiä..” Lisää tietoa ja ohjeita lisenssin ostamiseen Sulkapalloliiton kilpailutoiminnan sivuilla.

>> SSuL – Lisenssit

Miten ilmoittaudun?

Kilpailukalenterissa oleviin kisoihin ilmoittaudutaan Tournament Software-järjestelmän kautta. Linkki järjestelmään on SSuL:n kilpailutoiminnan sivuilla ja lisäksi jokaisen kisakalenterissa olevan kilpailukutsun yhteydessä. Liiton sivuilta löydät myös järjestelmän ohjeet.

>> SSuL – Kotimaan kilpailuilmoittautumiset

HUOM! Mikäli kyseessä on kisat joihin ei voi osallistua Tournament Softwaren kautta, voit ilmoittautua niihin suoraan kilpailukutsussa annetuin ohjein eli lähettämällä kisajärjestäjälle sähköpostia. Tällaisia kisoja ovat esimerkiksi harrastajakilpailut.

Ilmoittauduin kisoihin, mistä löydän niiden otteluohjelman?

Ottelukaaviot (slangina myös ”arvonta” tai ”arpa”) aikatauluineen julkaistaan järjestäjän toimesta viimeistään viisi päivää ennen ko. kisoja täällä:

>> Tournamentsoftware.com

Kisoja on helppo hakea osallistuvan pelaajan tai järjestävän seuran nimen avulla. Samoihin kaavioihin ilmestyvät myös tulokset kisojen jälkeen. Tätä palvelua käyttävät siis kaikki suomalaiset sulkapalloseurat järjestäessään SSuL:n kisakalenterissa olevia kilpailuja.

Kisaonnea kaikille!