U17-luokan Euroopan-mestaruuskilpailut pelataan 3.-12.9.2021 Sloveniassa. Sulkasetin Ria Tuominen, 15, odottaa kilpailua innolla ja lähtee haastamaan vastustajiaan.

Istumme Liikuntakeskus Parkin kahviossa. On torstai 26.8., ja Slovenian U17-luokan EM-kilpailuihin on aikaa alle viikko. Ria Tuominen kertoo matkan kilpailupaikalle alkavan jo tulevana maanantaina. 

Rian sulkapalloura alkoi noin seitsemän vuotta sitten. Kipinä lajiin tuli Rian isältä, Ville Tuomiselta, joka on itse pelannut sulkapalloa 30 vuotta. 

“Kesti vähän aikaa, että into lähti, mutta sen jälkeen on tullut treenattua aika paljon”, Ria kertoo hymyillen.

Nykyään Rialla on viikossa viidet lajiharjoitukset ja muutama fysiikkaharjoitus. Lajissa viehättää sen monipuolisuus: aina löytyy jotain, mitä parantaa. Mieluisin harjoituksista on koko kentän vapaa multiharjoitus, jossa treenaaja pyrkii palauttamaan hänelle ympäri kenttää syötetyt pallot. 

“Tykkään itse hakea täydellisyyttä kaikessa. Sulkapallossa parasta onkin se, että aina löytyy jotain viilattavaa”, Ria kuvailee.

Sulkapallon lisäksi Rialla ei ole muita harrastuksia, mutta vapaa-ajallaan hän tykkää katsoa sarjoja. Oman haasteensa ajankäyttöön tuo koulu, jonka aikatauluihin ei aina voi itse vaikuttaa. 

“Koulun ja sulkapallon yhdistäminen on aina iso haaste, mutta siihen on oppinut ja koko ajan oppii paremmaksi. Etukäteen suunnittelemalla löytää parhaan tasapainon.”

 

Haaveet niin korkealla kuin mahdollista 

 

Rian sulkapallouralle on mahtunut monia kilpailuja. Mieleenpainuvimmaksi muistoksi hän mainitsee sellaiset ottelut, joissa voitto on tullut vastustajalta, jolle on aikaisemmin hävinnyt. Parhaana saavutuksenaan Ria pitää viime vuoden voittoja ikäluokkamestaruuksissa, joissa hän voitti kultaa Ellen Virran kanssa naisten nelinpelissä ja hopeaa Anton Blomqvistin kanssa sekanelinpelissä U15-luokissa.

“Ja tietty myös nämä EM-kilpailut ovat saavutus!” Ria lisää ja naurahtaa. 

Tulevissa U17-kilpailuissa Ria pelaa kaikissa luokissa: naisten kaksinpelissä, naisten nelinpelissä ja sekanelinpelissä. Eniten hän odottaa kilpailutunnelmaa ja -kokemusta.

“Odotan kilpailua mielenkiinnolla ja lähden innolla haastamaan. Uskon, että kilpailu tulee olemaan kokemuksena hieno.”

Kysyessäni sulkapalloon liittyvistä unelmista, Ria kertoo tähtäävänsä “niin korkealle kuin mahdollista”. 

“Haaveet ovat niin korkealla kun voi olla. Haaveilen voivani kilpailla tulevaisuudessakin kansainvälisissä luokissa ja pelata sulkapalloa ammatikseni.”

 

 

Sulkaset toivottaa Rialle paljon menestystä ja onnea kilpailuihin! Kotikatsomot voivat virittäytyä tunnelmaan ja seurata pelejä osoitteessa badmintoneurope.tv.

 

Teksti ja kuva: Hanna Hämäläinen / Sulkaset