Sulkaset tarjoaa harjoitusvuoroja kaikenikäisille sulkapallon ystäville. Vuorot tarjoavat liikunnan iloa ja innostavat sulkapalloharrastukseen. Harjoitusvuorot on jaoteltu neljään ryhmään: perhesulkapallo, perusryhmä, jatkoryhmä ja kilparyhmä. Keille eri vuorot sopivat ja mistä tiedän, mikä vuoro sopii minulle parhaiten?

 

Perhesulkapallo

Perhesulkapalloryhmä on nimensä mukaan kohdennettu sulkapalloharrastuksesta kiinnostuneille perheille. Perhesulkisryhmään ovat tervetulleita 4–7-vuotiaat ja heidän huoltajansa. Vuoro kestää tunnin, josta 45 minuuttia on ohjattua toimintaa.

Perhesulkapallossa kehitetään sulkapallotaitoja leikkien ja harjoitusten kautta. Huoltajat toimivat vuoroilla usein apuvalmentajana esimerkiksi heittämällä sulkapalloja lapsille mailaharjoituksissa. Perhesulkis onkin oiva koko perheen harrastus. Aiempaa kokemusta sulkapallosta ei tarvita.

Syksyllä 2021 Sulkaset järjestää yhden perhesulkisvuoron. Katso tarkemmat tiedot vuorosta uutisen lopussa olevasta Minisulkis-kuvasta.

 

 

Perusryhmä

Sulkaset tarjoaa perusvuoroja lapsille, nuorille ja aikuisille. Perusvuoroilla harjoitellaan sulkapallon perusliiketaitoja ja pallonkäsittelyä, joten aikaisempaa lajikokemusta ei tarvita.

Harjoittelun tavoitteena on oppia sulkapallon perustaitoja, kuten liikkumistekniikoita ja peruslyöntien lyöntitekniikoita. Harjoituksissa treenataan muun muassa liikkumista ilman palloa ja pallon kanssa, lyöntitekniikkaa paikoillaan ja liikkeessä sekä erilaisia palloralleja yhdellä tai useammalla pallolla. Lisäksi vuoron alussa pidettävässä lämmittelyssä vahvistetaan ja kehitetään kestävyyttä, tasapainoa, lihaskuntoa ja nopeutta erilaisten harjoitteiden avulla. Etenkin juniorivuoroilla harjoittelussa hyödynnetään erilaisia leikkejä.

Syksyllä 2021 Sulkaset järjestää seitsemän perusryhmän harjoitusvuoroa, joista neljä on suunnattu junioreille ja kolme aikuisille. Katso tarkemmat tiedot järjestettävistä vuoroista uutisen lopussa olevasta kuvasta ”Vuoroja sulkapalloa aloittaville”.

 

Jatkoryhmä

Jatkoryhmän pelaajat ovat usein pelanneet omatoimisesti tai seurassa sulkapalloa vähintään kahden vuoden ajan. Perustaitojen, kuten liikkumisen ja lyöntitekniikan, alkeet ovat hallinnassa, ja pelaajat pystyvät pääosin lyömään palloa haluamaansa paikkaan

Harjoittelussa lyöntitekniikoita kehitetään pääosin liikkumisen kanssa ja kovemmassa vauhdissa. Lyöntitekniikassa keskitytään perusryhmää vaikeampiin lyönteihin ja yhden pallon harjoituksiin. Harjoituksissa on lisäksi mukana enemmän taktista ajattelua, kuten sen miettimistä, minne pallo lyödään ja miksi. Jatkoryhmässä onkin tärkeää, että sulkapallon perustaidot ovat kunnossa, jotta harjoituksissa voi keskittyä olemassa olevien taitojen kehittämiseen.

Syksyllä 2021 Sulkaset järjestää kolme jatkoryhmän harjoitusvuoroa. Vuorot on tarkoitettu erityisesti kehittyneille junioripelaajille ja aloittaville aikuisharrastajille. Katso tarkemmat tiedot järjestettävistä vuoroista uutisen lopussa olevasta kuvasta ”Vuoroja sulkapalloa jatkaville”.

 

 

Kilparyhmä

Kilparyhmä on tarkoitettu aktiivisesti pelaaville. Juniorivuorot on suunnattu kilpailuissa käyville ja sulkapalloon panostaville junioreille. Aikuisten kilparyhmän pelurit pelaavat yleensä vähintään kansallisen rankingin B-luokassa ja heillä on lajitaustaa jo useamman vuoden ajalta. Valmentajat valitsevat kilparyhmien pelaajat.

Kilparyhmien harjoittelu kehittää kilpapelaajia kohti heidän yksilöllisiä tavoitteitansa. Pelaajille luodaan hyvä harjoitteluympäristö, jossa omien taitojen kehittäminen on mahdollista. Lähes kaikki kilparyhmän pelaajat kilpailevat aktiivisesti, mutta vuoroilla on myös muutamia aiemmin aktiivisesti pelanneita, jotka toimivat harjoituksissa niin sanotusti sparraajan roolissa.

Syksyllä 2021 Sulkaset järjestää viisi kilparyhmän harjoitusvuoroa, joista kaksi on kohdennettu erityisesti kilpajunioreille. Katso tarkemmat tiedot järjestettävistä vuoroista uutisen lopussa olevasta kuvasta ”Vuoroja sulkapalloa jatkaville”.

 

Pohditko vielä, mikä vuoro sopisi sinulle? Vai haluaisitko aloittaa sulkapalloharrastuksen, saada lisää vuoroja tai vaihtaa ryhmää? Oli kysymyksesi mikä tahansa, autamme sinua mieluusti. Ota yhteyttä harjoitusvuoron valmentajaan tai laita meille viesti osoitteeseen myclub@sulkaset.fi.

Juttua varten on haastateltu Sulkasetin päävalmentaja Teemu Ekolaa.

 

 

 

Teksti ja kuvat: Hanna Hämäläinen