SM-kilpailut pelattiin perinteiseen tyyliin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-4. Vantaan Energia Areenalla. Sulkasetilta lähdettiin mestaruusjahtiin kuuden pelaajan voimin: Toni Alho, Jaakko Mäenpää, Emilia Ojala, Paula Oksanen, Ria Tuominen ja Eetu Miettinen.

Tänä vuonna lauantaipäivän semifinaalipeleihin itsensä pelasivat sarjassa WD V Emilia Ojala ja Paula Oksanen. Moni pelaaja ja pari raivasi tiensä myös karsinnoista pääkisoihin.

WD V -sarjassa sekä Emilia Ojala ja Paula Oksanen että Ria Tuominen ja Ellen Virta (Tapion Sulka) voittivat selkein tuloksin ensimmäisen kierroksen pelinsä. Jännitystä oli ilmassa, kun parit kohtasivat toisensa puolivälierissä. Puolivälierän veivät Ojala & Oksanen luvuin 21-15, 21-14. Tuomiselle ja Virralle sijoitus 5/8. Lauantain semifinaalipeleihin Ojalaa ja Oksasta asettuivat vastaan kova pari Nella Nyqvist & Jenny Vähäsarja, jotka veivät pelin selkein luvuin 21-8, 21-4.  Semifinaalipaikkaan voi kuitenkin olla enemmän kuin tyytyväinen! Ojalan ja Oksasen sijoitus 3/4.

Ria Tuominen ahkeroi lisäksi sekä WS V että XD V -sarjoissa. WS V Tuominen aloitti karsinnoista kohdaten ensin Iina Soinnin, joka päättyi Tuomisen voittoon 21-16, 21-15. Seuraavassa pelissä Tuominen sai koottua oman pelinsä ensimmäisen erän jälkeen loistavasti, ja vei kolmieräisen pelin nimiinsä 9-21, 21-18, 21-13. Seuraavan päivän pääkisassa vastaan asettui Oona Tapola, joka vei pelin 21-18, 21-13. Tuomiselle WS V -sarjasta sijoitus 9/16. XD V -sarjassa Tuominen pelasi Safin Emranin (Jeppis Badminton) kanssa. Karsintapelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Toni Vahevaara ja Pegah Valijani, jonka Tuominen ja Emran voittivat 21-13, 21-13. Toisella kierroksella vastuksena oli Janne ja Annmarie Oksa, jotka pelasivat itsensä pääkisaan 21-18, 21-16. Näin ollen Tuomisen ja Emranin matka päättyi karsintoihin.

Myös Emilia Ojala pelasi WD V -sarjan lisäksi WS V ja WS V- sarjoissa. WS V -sarjan pelit Ojala aloitti myös karsinnoista kohdaten Silja Soikkelin, joka vei jännittävän kolmieräisen pelin luvuin 21-15, 18-21, 21-15. Ojalan pelit päättyivät tähän. XD V -sarjassa Ojala pelasi parinaan Tommi Ruoho (Espoon Sulkapallo-Badminton). Pari pääsi suoraan pääkisoihin, jossa verkon toisella puolella pelaavat Oona Tapola ja Ananda Galvani Daniswara olivat selkein luvuin parempia 21-5, 21-12. Ojalalle ja Ruoholle kotiin viemisinä sija 9/16.

Paula Oksanen pelasi myös XD V -sarjassa parinaan Jaakko Mäenpää. Pari pääsi myös suoraan pääkisoihin, mutta myös heille koitui kohtaloksi ensimmäisen kierroksen kova vastus, Elina ja Jere Övermark, jotka veivät ottelun 21-16, 21-15. Oksaselle ja Mäenpäälle myös sija 9/16.

MD V -sarjassa pelasi Toni Alho parinaan Jori Simola (Parkanon Sulkapalloseura). Pari aloitti pelinsä karsintapelistä Teemu Lahtista ja Eero Lauria vastaan, missä hävityn avauserän jälkeen Alho ja Simola kasasivat oman pelinsä, ja veivät ottelun lopulta 17-21, 21-9, 21-18. Pääkisan ensimmäisen ottelun vastustaja luovutti, joten Alho ja Simola pääsivät suoraan puolivälieriin. Puolivälierissä vastassa olivat Miika Lahtinen ja Jere Övermark, jotka veivät pelin 21-13, 21-17. Alholle ja Simolalle sijoituksena 5/8.

Eetu Miettinen aloitti kisansa MS V -sarjan pääkisoista, mutta vastaan asettui heti kivenkova Joakim Oldorff, joka vei ottelun selkein numeroin 21-1, 21-5. Oldorff voitti lopulta SM-kultaa, Miettiselle sija 16/32.

Kaiken kaikkiaan Sulkasetin pelaajat menestyivät SM-kilpailuissa paremmin kuin moniin vuosiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään seuraavia kilpailuita!

 

Kuvan ottanut Jere Kokko.