YONEX Nuorten ja seniorien SM-kilpailut pelattiin viime viikonloppuna 10.–12. Vantaan Energia -areenalla. Sulkasetilta lähti kisoihin edustamaan niin nuorempia kuin vanhempiakin pelaajia: Ria Tuominen, Sanni Lehtinen, Aapo Mongkol, Tarmo Martikainen ja Pekka Voltti.

Sunnuntaipäivän ratkaisupeleissä, niin välierissä kuin finaalipeleissäkin nähtiin Sulkasetin pelaajia. Useammasta sarjasta oli kotiin tuomisiksi myös mitaleita.

NK 19 -sarjassa pelasivat sekä Ria Tuominen että Sanni Lehtinen. Lehtisen ensimmäisen kierroksen vastuksena oli Aino Övermark, joka voitti selvin luvuin 21–8, 21–10. Övermark sijoittui lopulta sarjassa hopealle. Lehtiselle sija 9/16. Tuomisen ensimmäisen kierroksen vastus oli Siri Nandikonda, jonka Tuominen voitti melko selvin luvuin 21–9, 21–13. Puolivälierissä vastaan asettui Oona Tapola, jonka kanssa Tuominen väänsi jännittävät kolme erää. Ottelu päättyi lopulta Tuomiselle luvuin 18–21, 21–14 22–20. Sunnuntaina välierissä Petra Saarnivaara oli kovempi luvuin 21–17, 21–15. Tuomiselle sija 3/4.

Tuominen ahkeroi myös kahdessa muussa sarjassa. SN 19 -sarjassa Tuominen pääsi parinsa Kaiwen Li (Helsingfors Badminton Club) kanssa suoraan välieriin. Välierävastuksena olivat Alex Gras ja Annika Vokkolainen. Tuominen ja Li voittivat välieränsä selkein luvuin 21–13, 21–8. Sunnuntai huipentui siis finaalipeliin, jonne tiensä olivat selvittäneet myös Alvar Melleri ja Oona Tapola. Melleri ja Tapola veivät lopulta finaalin nimiinsä 21–16, 21–19. Hopeaan voi kuitenkin olla enemmän kuin tyytyväinen. NN 19 -sarjassa Tuomisen ja parinsa Ellen Virran (Tapion Sulka) ottelut käynnistyivät puolivälieristä. Vastassa olivat Aino Övermark ja Oona Tapola. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Övermarkille ja Tapolalle 21–15, 20–22, 21–18. Tuominen ja Virta antoivat kuitenkin loistavan vastuksen parille, joka lopulta voitti koko sarjan. Tuomiselle ja Virralle sija 5/8.

MN 19 -sarjassa kultaa havittelivat kaksikko Aapo Mongkol ja Eetu Hanhineva (Hukka Players Club). He pelasivat mukaansatempaavan kolmieräisen puolivälieräottelun Miko Pitkästä ja Aapo Puhakkaa vastaan. Pitkänen ja Puhakka olivat lopulta vahvempia 21–17, 20–22, 21–12. Mongkolille ja Hanhinevalle sija: 5/8.

MN 55 -luokassa ottelivat Pekka Voltti ja Tarmo Martikainen. Voltti ja parinsa Timo Lehtonen (Jyväskylän Sulkapalloseura) aloittivat ottelunsa ensimmäiseltä kierrokselta. Vastassa olivat Mohammad Emran ja Markku Kivi. Miehet pelasivat pitkän kaavan kautta, ja kolmieräinen lähemmäs tuntia kestänyt ottelu päättyi lopulta Lehtosen ja Voltin voittoon luvuin 13–21, 21–13, 21–12. Puolivälierissä vastaan tulleet Jukka Lampinen ja Pekka Säilä olivat kuitenkin vahvempia voittaen 21–19, 21–10. Näinpä Voltille ja Lehtoselle sija 5/8.

Martikainen ja parinsa Jari Eriksson (Badminton United) pääsivät aloittamaan pelinsä suoraan puolivälieristä. Vastassa olivat Christoffer Andersson ja Janne Helander, jotka Martikainen ja Eriksson voittivat selkein luvuin 21–12, 21–15. Sunnuntain välierävastuksena olivat Petri Martikainen ja Kari Sensio. Martikainen ja Eriksson voittivat molemmat erät 21–14, ja etenivät näin finaaliin. Finaalivastuksena olivat Timo Holma ja Arto Tammelin. Ensimmäinen erä ratkesi selvin lukemin, 21–7, Martikaiselle ja Erikssonille. Holma ja Tammelin eivät olleet valmiita luopumaan kullasta helpolla, ja toista erää väännettiin jatkopisteille asti. Lopulta kulta ratkesi Erikssonille ja Martikaiselle luvuin 22–20.

Martikainen osallistui kahteen muuhunkin sarjaan. MK 55 -sarjassa Martikaisen pelit alkoivat puolivälieristä, jossa vastassa oli Tero Lybeck. Martikainen voitti selvästi 21–14, 21–11. Sunnuntain välieräpeli Pekka Kitinmäkeä vastaan ratkesi vielä selvemmin Martikaiselle luvuin 21–15, 21–8. Finaalipelissä vastassa oli Heikki Väisänen. Ensimmäiset kaksi erää menivät melko selkeästi: ensimmäinen erä Väisäselle 21–16, toinen erä samoin luvuin Martikaiselle. Kolmannesta ja ratkaisevasta erästä muodostui oikea trilleri, kun peli meni jatkopisteille. Lopulta Väisänen oli parempi 25–23. Hopeasija on kuitenkin upea saavutus. Myös SN 55 -luokassa Martikainen ja parinsa Mia Petra (BC Hanhensulka) aloittivat ottelut suoraan puolivälieristä. Puolivälierävastus Tom Karell ja Annika Nyström kaatui selvin lukemin, 21–14, 21–11. Välierissä varsinkin jatkopisteille mennyt ensimmäinen erä paria Mohammad Emran ja Terhi Luola, tarjosi jännitystä. Erä kääntyi lopulta Martikaiselle ja Petralle luvuin 26–24. Toinen erä ratkesi selkeämmin, 21–14. Finaaleihin selvisi myös pari Markku Kivi ja Sari Hietamäki. Finaalipelistä ei käänteitä puuttunut, kun nelikko väänsi kolmieräisen ottelun. Kulta ratkesi Martikaiselle ja Petralle luvuin 21–16, 18–21, 21–13. Martikaiselta kokonaisuutena erittäin onnistunut viikonloppu, kotiin viemisinä kaksi kultaa ja yksi hopea!

 

Sulkaset onnittelee pelaajiaan mitaleista ja menestyksestä! Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kilpailuita, osalle pelaajista seuraavat kisat ovat jo tulevana viikonloppuna.

 

Kuvassa SN 19 -sarjassa hopeaa voittanut pari Ria Tuominen ja Kaiwen Li.